by

“Aizvien lielākas bažas vecāku starpā izraisa tā saucamo “flomāsteru” jeb e-cigarešu izplatība bērnu vidū. Jauniešus piesaista gan to spilgtās krāsas, gan dažādās garšas, gan arī kopības sajūta, smēķējot ar citiem vienaudžiem. Neskatoties uz to, ka e-cigaretēm būtu jābūt pieejamām tikai pilngadīgiem lietotājiem – tādiem, kas apzinās savu rīcību, diemžēl aizvien vairāk produktu atrod pārlieku jauna patērētāju paaudze.

Kā konstatēt, ka bērnam ir radusies atkarība, kā vispareizāk rīkoties un kādus vārdus izvēlēties, lai savu atvasi nenobiedētu, komentē jauniešu psihoterapeits, Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs Nils Konstantinovs.

Kādā virzienā dodamies?

Starptautiskā jauniešu smēķēšanas pētījuma (Global Youth Tobacco Survey – GYTS) dati rāda, ka Latvijā 2019. gadā smēķējuši 18 procenti skolēnu vecuma grupā no 13 līdz 15 gadiem. Šodien situācija nav uzlabojusies, tieši pretēji – biežāk ielās redzami jaunieši, kas lieto šīs ierīces, publiskajā telpā viena pēc otras nobažījušās māmiņas ziņo par gadījumiem, kad viņu bērni pieķerti, smēķējam ierīces, kuru dūmi izgaist tik ātri, ka tos nevar pat pamanīt.

Lasīt vairāk portālā “DELFI”: https://ieej.lv/N3Oub

(Visited 17 times, 1 visits today)

Komentāri ir slēgti.

Close Search Window