by

Pēdējie divi gadi uz veselības nozares krīzes fona cēluši gaismā piemirstu teicienu – dalīta bēda ir pusbēda. Sadarbība, kopīgu interešu definēšana un nākotnes risku apzināšanās ir tas, kas spēj būtiski mazināt jebkuras krīzes ietekmi.

Šobrīd, kad tiek aktualizētas dažādas sabiedrības veselības tēmas, nekur nav izzudusi arī ilggadējā sāpe – smēķēšana. Tās mazināšanai par risinājumu nevar kalpot vien ražotāju labā griba, sociālās atbildības projekti vai izglītojošas kampaņas. Efektīvākais risinājums ir katram ražotājam veidot ciešu sadarbību ar tabakas izstrādājumus uzraugošajām iestādēm, valsti. Tikai jautājums – kam ir gatavi ražotāji, tirgotāji un valsts?

Problēma Nr. 2021 – bērns un “flomāsters”

Publiskajā telpā šajā gadā par būtisku tēmu skolēnu veselības kontekstā kļuvusi elektronisko cigarešu smēķēšanas pieaugošā popularitāte. Viens pēc otra sižeti, raksti, pieredzes stāsti sociālajos tīklos vērš uzmanību uz to, kā nepilngadīgie aizvien biežāk atrod ceļu līdz e-cigaretei. Pat pirmklasnieki. Ražotāji var meklēt risinājumus – mainīt iepakojuma dizainu uz mazāk pievilcīgu, izkārt informatīvos plakātus pilsētvidē, bet tas viss problēmu vien paslaucītu zem paklāja.

Efektīvākais rīks ilgtermiņa perspektīvā sabiedrības grupā “bērni, jaunieši, nepilngadīgie” tik un tā paliktu valsts iesaiste – kopā ar ražotājiem izprast soļus, kurus abas puses var kopā spert, strādāt pie regulējumu pilnveides, iesaistīt izglītības iestādes, nodrošināt, ka nepilngadīgām personām reāli nav iespēju iegādāties, lai arī legālu, bet viņiem aizliegtu produktu.

Lasi vairāk: https://ieej.lv/bRRuy

(Visited 40 times, 1 visits today)

Komentāri ir slēgti.

Close Search Window